Αγαπητοί Φίλοι και Αγαπητές Φίλες 

Μετά την σπουδαία περσινή εμπειρία που είχαμε στο θερινό σχολείο 2022 και καθώς ετοιμαζόμαστε για το θερινό σχολείο 2023  (8-16 Ιουλίου 2023 )  επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την πρόθεση μας να δώσουμε μια σειρά από δωρεάν υποτροφίες συμμετοχής.

Σημειώνουμε ότι η υποτροφία προβλέπει την συμμετοχή με ποσό 70 ευρώ αντί του ποσού των 300 ευρώ που είναι η κανονική συμμετοχή.

Η υποτροφία καλύπτει κάθε έξοδο των συμμετεχόντων ( διαμονή, διατροφή, πρόγραμμα εργαστηρίων, εκδρομές) εκτός την μετακίνηση προς και από τα Χανιά από τον τόπο διαμονής σας.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να ενημερώσετε σχετικά μαθητές και μαθήτριες  ( β΄, γ΄ γυμνασίου και α΄, β΄λυκείου )  για την αίτηση και συμμετοχής τους.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ευχαριστούμε 

Ματθαίος Φραντζεσκάκης 

Δειυθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

2ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp

του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Trailer   https://youtu.be/R5CfAD44fw4

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην διεύθυνση:

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/cinema-summer-camp-2023/

Μετά την μεγαλη επιτυχία που είχε το  1ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ανακοινώνει το 2ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου / Cinema Summer Camp το οποίο θα υλοποιηθεί 8-16 Ιουλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

 Για 8 μέρες 25 έφηβοι/ες  ( μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, αλλά και τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Στόχος του προγράμματος «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές και βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 10ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και πολιτισμό, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό και ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες.  Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να διεκδικήσουνε μια από τις ΔΩΡΕΑΝ υποτροφίες συμμετοχής μέχρι 15 Μαΐου  2023.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην διεύθυνση:

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/cinema-summer-camp-2023/

Πληροφορίες και διευκρινήσεις : chaniafilmfestival.edu@gmail.com

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι εντυπώσεις των παιδιών που συμμετείχαν το 2022 και μπορείτε να δείτε παρακάτω :

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/summer-camp-2022#entyposeis

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα σχετικά με την διοργάνωση:

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα από την διοργάνωση του 2022

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/summer-camp-2022

Εδώ μπορείτε να δείτε τις 4 ταινίες που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι το 2022 και που πλέον προβάλλονται στο επίσημο πρόγραμμα του Cosmote History.

https://summercamp.chaniafilmfestival.com/summer-camp-2022#documentaries

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις δράσεις του   https://chaniafilmfestival.com/

Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο για εσάς και τις οικογένειες σας και σας περιμένουμε στην εμπειρία του 2ου Θερινού Σχολείου – Camp του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση

Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 

–  Πατήστε εδώ για τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

– Δείτε την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του CFF :  CFF EDU

                www.chaniafilmfestival.com   

            e-mail  chaniafilmfestival@gmail.com

            Mobile 0030 6974739122    Tel. 0030 2821074104   

Follow us:

www.facebook.com/chaniafilmfestival

www.youtube.com/c/chaniafilmfestival

https://www.instagram.com/chaniafilmfestival/

https://gr.pinterest.com/ChaniaFFestival/https://plus.google.com/+Chaniafilmfestival

print