Αγαπητοί γονείς
Κατά τη λειτουργία της ψηφιακής τάξης και με αφορμή κάποια σχόλια και απορίες που δεχθήκαμε, θέλουμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα :
1. – Υπό τις δύσκολες συνθηκες που όλοι αντιμετωπίζουμε, εμείς ως εκπαιδευτικοί, κληθήκαμε αιφνίδια να ανταποκριθούμε σε ένα διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης, αυτό της ψηφιακής τάξης, μέσα από ένα λογισμικό το οποίο για τους περισσότερους, αν όχι για όλους, από εμάς, ήταν άγνωστο. Οπότε αναγκαστήκαμε καταρχήν να γνωρίσουμε το συγκεκριμένο περιβάλλον, για το οποίο ουδεμία εκπαίδευση ή επιμόρφωση είχαμε στο παρελθόν, να το κατανοήσουμε και στην συνέχεια να το οργανώσουμε προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Στο σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι οδηγίες που λάβαμε από το ΥΠΑΙΘ έχουν προαιρετικό χρακτήρα και όχι υποχρεωτικό τόσο για εμάς όσο και για τους μαθητές.
Παρά όλα αυτά και σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί η ψηφιακή τάξη για τους μαθητές του σχολείου μας, καταβάλαμε και εξακολουθούμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνεχή βελτίωση της ψηφιακής τάξης. ‘Οπως είναι φυσικό, κατά την λειτουγία της ψηφιακής τάξης ανέκυψαν πολλά προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ανέκυψε είναι αυτό της υπερφόρτωσης του δικτύου και της αστάθειας του διαδικτύου, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας της πλατφόρμας και οποιασδήποτε άλλης εργασίας.
Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε να επιδεικνύετε κατανόηση, σύμπνοια και αλληλεγγύη για το δύσκολο έργο που κληθήκαμε να επιτελέσουμε και να συμβάλετε στην ομαλή συνεργασία μας και στην εύρρυθμη λειτουργία της ψηφιακής τάξης. Αρνητικές κρίσεις και δηκτικά σχόλια δεν βοηθούν κανένα, αντίθετα δημιουργούν αδικαιολόγητες εντάσεις και άσκοπες αντιπαραθέσεις.
Ολοι οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων , και να ανταποκριθούμε με το καλύτερο τρόπο στο έργο που οφείλουμε να επιτελέσουμε . Εσείς ως γονείς και εμείς ως εκπαιδευτικοί .
2. – Όσον αφορά τις απαντήσεις των μαθητών στα διάφορα θέματα / ερωτήσεις / ασκήσεις κλπ. που αναρτώνται ανά μάθημα θα πρέπει να σημειώσουμε τα ακόλουθα :
α. Οι αναρτήσεις αφορούν κυρίως επαναλήψεις σε διδαχθεισα ύλη.
β.Οι μαθητές μπορούν να αποστέλλουν τις απαντήσεις τους με την βοήθεια της λετουργίας των μηνυμάτων που υπάρχει στο μενου της πλατφόρμας , κατά προτίμηση υπό την μορφή doc ή pdf, ώστε να καταλαμβάνουν μικρό αποθηκευτικό χώρο στους σκληρούς δίσκους των εκπαιδευτικών. (Μέσα από το μενου—>μηνυματα—>δημιουργία μηνύματος μπορείτε εκτός από τον τίτλο και το κείμενο που θέλετε να αποστείλετε, να επισυνάψετε αρχείο – κάτω κατω θα δείτε το κουμπί «επιλογή αρχείου»-)
γ. Οι απαντήσεις θα αξιολογούνται από τους εκπαιδευτικούς αλλά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δεν θα αποστέλλονται στους μαθητές.
δ.Οι εκπαιδευτικοί θα αναρτούν την επόμενη εβδομάδα τις απαντήσεις στα θέματα που έχουν αναρτηθεί και έτσι οι μαθητές θα μπορούν να προβούν σε αυτοαξιολόγηση των απαντησεών τους.
ε. Οι εκπαιδευτικοί θα απαντούν , πάλι με την λειτουργία των μηνυμάτων σε ενεδχόμενες απορίες των μαθητών και σε περαιτέρω διευκρινίσεις στα θέματα που έχουν ήδη αναρτηθεί .
Παραμένουμε πάντα στην διαθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα αφορά την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης με την μορφή της ψηφιακής τάξης και ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υπομονή σας.

print