Tην Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2018 η Γ’ τάξη του 9ου Γυμνασίου επισκέφτηκε το  2ο ΣΥΑΣ (Συγκρότημα Υποστήριξης Αεροπορίας Στρατού) που εδρεύει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μόνιμα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού ενημέρωσαν, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, τους μαθητές για την αποστολή της μονάδας αυτής που συνίσταται στην αεροκίνηση-αερομεταφορά μαχόμενων τμημάτων, στην αεροφωτογράφιση και στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο (εκτέλεση αεροδιακομιδών, δασοπυρόσβεση κλπ.. Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρονται από όλες τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους στάθμευσης των ελικοπτέρων, δηλαδή στα   ελικόπτερα UH-1H (Huey), CH-47D (Chinook), NH-90 και αεροσκάφη C-12 και οι χειριστές τους ανέλυσαν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του κάθε ελικοπτέρου ξεχωριστά.

Στο τέλος της επίσκεψης οι μαθητές μετέβησαν σε κλειστό χώρο, όπου έχει τοποθετηθεί ο εξομοιωτής πτήσεων και είχαν τη δυνατότητα, με την καθοδήγηση δύο έμπειρων χειριστών να «πετάξουν» εικονικά ελικόπτερο τύπου  CH-47D (Chinook).

Τους μαθητές συνόδευαν ο διευθυντής του Γυμνασίου κος Τριανταφύλλου Δημήτριος και οι καθηγητές Αργύρης Νικόλαος, Εμμανουηλίδης Εμμανουήλ, Πεσίνη Παναγιώτα

 

print

Αφήστε ένα σχόλιο